Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ‘Kırk Yamada Kırk Maraş Sergisi’ Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Fuaye salonunda sergilendi.
Şanlıurfa Valiliği himayesinde gerçekleştirilen sergiye Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi. Serginin Kahramanmaraş’ın kültürünü ve kurtuluş dönemindeki sosyal hayatı yansıttığını dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, farklı şehirlerde de serginin yapılacağını bildirdi.
Konuyla ilgili konuşan Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Olgunlaşma Enstitüsü ile iş birliği içerisinde oluşturduğumuz Kırk Yamada Kırk Maraş sergimiz şehrimizin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. İlk olarak Bahtiyar Yokuşu’nda Kurtuluş Yürüyüşü ile birlikte başlayan sergi, daha sonra Üniversitemizde öğrenci kardeşlerimize sunulmuştu. Kahramanmaraş’ın kurtuluş yıllarında devam eden sosyal ve kültürel hayatı yansıtan sergi, Şanlıurfa Valiliği himayesinde Şanlıurfalılara da gösterildi. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Fuaye salonunda sergilenen eserlere, Şanlıurfalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini öğrendik. Bu ilgi bizleri ayrıca memnun etmektedir. Şehrimizin tarihine, kültürüne katkı sağlama adına bu gibi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bu çalışmamız farklı şehirlerde devam edecek. Kahramanmaraş’ın kurtuluş yıllarına dair izleri taşıyan bu güzel serginin şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Kahramanmaraş tarihiyle ve kültürüyle muazzam bir şehirdir.”
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
KIRK YAMADA KIRK MARAŞ ŞANLIURFA’DA
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Benzer Haberler
-
EXPO 2023’ün yeni logosu tanıtıldı
-
Onikişubat Belediyesi yaz yüzme kurslarına kayıtlar başlıyor
-
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Sevgi Şarkıları Konseri’ne yoğun ilgi
-
Tatlıbal Son Yolculuğuna Uğurlandı
-
Yabancı öğrenciler mutfak müzesine hayran kaldı
-
Başkan Mahçiçek’ten Cumhur İttifakı’nın paydaşı MHP heyetine EXPO 2023 sunumu
-
Gençler İstedi Başkan Güngör Gerçekleştirdi
-
MHP’den Başkan Güngör’e Ziyaret
-
Kafkas Kültür Derneği’nden Başkan Güngör’e Teşekkür Ziyareti
-
Başkan Güngör: “Genç ve Tecrübeli İş Birliğini Önemsiyoruz”
-
4 Milyon TL yatırım yapıldı…
-
Başkan Mahçiçek: EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’ın geleceğini yeniden çizilecek